هر آنچه باید در مورد فناوری شارژ گوشی بدانید
بازدید : 777
امروزه طیف گستردهای از تلفنهای هوشمند و تبلتهای مدرن از قابلیت شارژ سریع استفاده میکنند و با نرخی سریعتر از نرخ معمول ۵ تا ۱۰ وات شارژ میشوند. اما همه این دستگاه ها از سرعت یکسان یا فناوری شارژ سریع استفاده نمی کنند. از آنجایی که انواع فناوری شارژ دستگاه های هوشمند دارای ویژگی های متفاوت و سرعت شارژ متفاوت است، در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع فناوری های شارژ سریع، نحوه عملکرد و سازگاری کدام گوشی های هوشمند با آن ها بپردازیم.
قابلیت شارژ سریع در گوشی
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که قابلیت شارژ سریع در گوشی های هوشمند، تبلت ها و لپ تاپ ها چیست و به چه معناست؟ به طور کلی شارژ سریع فناوری است که در مدت زمان کوتاه تری قدرت بیشتری را به گوشی های هوشمند و تبلت ها می رساند. برای درک بهتر، تصور کنید که یک پورت USB معمولاً 2.5 وات برق را منتقل می کند. حال اگر این پورت به این فناوری مجهز شود، توان بیشتری (تا 15 وات و بیشتر) خواهد داشت.
تا چند سال پیش، فناوری شارژ سریع تنها در گوشیهای هوشمند و تبلتهای برندهای پیشرفته دیده میشد. اما امروزه دستگاه های میان رده و پایین رده با قابلیت شارژ سریع 25 وات و حتی بالاتر نیز عرضه می شوند. در این میان برخی از تلفن های هوشمند نیز با توان 120 وات سازگار بوده و در مدت زمان بسیار کوتاهی شارژ می شوند.
البته لپ تاپ ها از این فناوری بی بهره اند و سرعت شارژ آن ها بسته به نوع لپ تاپ، پردازنده و ظرفیت باتری متفاوت است. به عنوان مثال لپ تاپ های نازک و سبک اغلب از این فناوری با توان 30 وات تا 45 وات استفاده می کنند. در حالی که فناوری شارژ سریع به آنها قدرتی در حدود 60 یا 90 وات می دهد. لپ تاپ ها و سیستم های بازی بزرگتر دارای شارژرهای 90 واتی هستند و این فناوری آنها را به سرعت شارژ حدود 120 وات و حتی بالاتر می رساند.
الزامات استفاده از فناوری شارژ سریع
انواع مختلف شارژرها می توانند دستگاه هوشمند شما را با سرعت های متفاوت شارژ کنند. بسته به نوع سوکت یا پورت شارژ گوشی هوشمند و تبلت شما، یکی از این فناوری ها و آمپراژهای مختلف برای بهینه سازی فرآیند شارژ استفاده می شود. بنابراین برای یافتن یک شارژر سریع مناسب برای دستگاه هوشمند خود کافی است بدانید که چه نوع پورت شارژی دارد و چه فناوری هایی برای آن وجود دارد. به طور کلی چهار نوع پورت شارژ در دستگاه های هوشمند وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
گوشی با پورت شارژ لایتنینگ در حال شارژ شدن است
لایتنینگ یک رابط اختصاصی برای محصولات اپل است که در سال 2012 توسعه یافت و امکان طراحی گوشی های هوشمند باریک تر و سایر دستگاه های الکترونیکی را فراهم کرد.
گوشی با شارژر بی سیم (Wireless Charging) شارژ می شود.
این نوع فناوری شارژ بی سیم به شما این امکان را می دهد تا دستگاه هوشمند خود را بدون نیاز به اتصال کابل شارژر روی شارژر قرار دهید و آن را شارژ کنید. عملکرد این نوع شارژر شبیه القای الکتریکی است و سیم پیچ های تعبیه شده در دستگاه هوشمند و پایه شارژر امکان انتقال مستقیم انرژی به باتری را فراهم می کند. توجه داشته باشید که برای استفاده از این فناوری، دستگاه شما باید قابلیت استفاده و سازگاری با شارژر مورد نظر را داشته باشد تا به درستی به آن متصل شده و باتری آن را شارژ کند.
مزایای شارژرهای بی سیم:
کیفیت و کارایی بالا
سرعت شارژ بسیار بالا
عمر باتری را بهبود بخشید
عدم ساییدگی در پورت USB
طراحی زیبا
آسان برای استفاده
USB Type-C
USB Type-C یک استاندارد جدید برای همه دستگاهها، کانکتورها، کابلها و سوکتهای پلاگین است که توسط انجمن پیادهسازان USB توسعه یافته است. هدف از همکاری میان پیشگامان فناوری مانند اپل، اینتل و دل توسعه یک فناوری یکپارچه برای منبع تغذیه و انتقال داده در یک اتصال واحد بود. نتیجه کار پورت و سوکت USB Type-C بود که طراحی متقارن آن به کاربران امکان استفاده از هر دو طرف را می داد.
مزایای فناوری شارژ USB Type-C:
انتقال اطلاعات سریعتر
زمان شارژ کوتاه تر
عملکرد بهتر و عمر طولانی تر
یک پورت با عملکرد دو طرفه (اتصال متقارن)
امروزه دستگاه های بیشتری به پورت USB Type-C مجهز شده اند و این فناوری جایگزین رابط های قدیمی USB و Micro-USB شده است.
میکرو USB
پورت شارژ Micro-USB
Micro-USB نام رابطی برای گوشی های هوشمند و سایر وسایل الکترونیکی است که از سال 2011 به صورت استاندارد در سراسر اروپا معرفی شده است.اکثر دستگاه های هوشمند را می توان با این نوع شارژر شارژ کرد و در مدت زمان کوتاهی ظرفیت باتری را پر کرد.
نتیجه
در این مقاله به معرفی فناوری های مختلف شارژ گوشی پرداختیم و متوجه شدیم که تمامی استانداردهای شارژ سریع به اندازه کافی سریع و مناسب هستند. در این بین، همه چیز به سازگاری آنها با دستگاه هوشمند شما برمی گردد و این امکان استفاده از آنها را برای شما فراهم می کند. در حال حاضر، USB PD محبوبترین فناوری شارژ سریع است و به لطف فشار شرکتهای اپل، گوگل، سامسونگ و رایانههای شخصی، میتواند به بهترین استاندارد شارژ سریع در سالهای آینده تبدیل شود. این فناوری به اندازه کافی قدرتمند است که گوشی هوشمند یا لپ تاپ شما را در حدود یک ساعت یا بیشتر شارژ می کند. فناوری شارژ سریع کوالکام به عنوان رقیب اصلی این فناوری، سازگاری USB PD را در فناوری شارژ سریع خود پیاده سازی کرده است. در حالی که فناوریهای شارژ سریع OPPO، OnePlus، Realme و Vivo با وجود داشتن قدرت بالا، USB PD ناسازگار است.
منبع: digitaltrends